Tips:: (Πηγή:: cook book - Έθνος)
Για πιο τραγανό φύλλο στην πίτα μπορούμε να ρίξουμε νερό ...
Για να αποβάλουν την υγρασία τους οι σκεπαστές πίτες, καρφώνουμε στο κέντρο ένα χοντρό μακαρόνι, που θα επιτρέψει την φυγή του ατμού...
Χαράζουμε την πίτα μας, σε κομμάτια προτού μπει στον φούρνο, γιατί εάν δεν γίνει αυτό, η απελευθέρωση του ατμού από την υψηλή θερμοκρασία που δημιουργείτε θα την φουσκώσει υπερβολικά, με αποτέλεσμα να μην ψηθεί σωστά και να μην έχει ωραία εμφάνιση...
Τα γλυκά με φύλλο χρειάζονται στο τέλος σιρόπιασμα, αν δεν χαραχτούν πριν ψηθούν, δεν θα δώσουν στο σιρόπι την δυνατότητα να εισχωρήσει ομοιόμορφα στο εσωτερικό τους...
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το ελαιόλαδο με ένα κουτάκι σόδα (αναψυκτικό) ή σπορέλαιο, μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου , για να γίνει πιο αφράτη η ζύμη..
Αν η γέμιση της πίτας έχει πολλά υγρά, προσθέτουμε 1 φλιτζάνι του καφέ σιμιγδάλι, ή ρύζι, ή τραχανά, ώστε να τα απορροφήσουν...
Τη ζύμη που περισσεύει δεν την πετάμε.. Αντιθέτως, την ζυμώνουμε με μια θρυμματισμένη φέτα, την ανοίγουμε σε χοντρό φύλλο όπως για την πίτσα, την αλείφουμε με ελαιόλαδο και είτε την ψήνουμε ή την τυλίγουμε σε σακουλάκι τροφίμων και την διατηρούμαι για μήνες στην κατάψυξη...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου