Ο παρακάτω πίνακας μας δίνει την ποσότητα ζάχαρης που πρέπει να
προσθέσουμε σε ένα λίτρο νερό για να πετύχουμε συγκεκριμένο αριθμό γράδων. Για
σιρόπι φρουκτόζης προσθέτουμε 40% φρουκτόζη στην ποσότητα ζάχαρης που μας
δίνεται. Ακόμα μας δίνει τα γράδα που χρησιμοποιούμε για διάφορες παρασκευές.
Γραδομετρικός Πίνακας
|
|||
Νερό σε λίτρα
|
Ζάχαρη σε γρμ
|
Γράδα
|
Χρήση
|
1
|
680
|
18
|
Ελαφρύ σιρόπι για σαβαρέν
|
1
|
730
|
19
|
|
1
|
794
|
20
|
|
1
|
862
|
21
|
|
1
|
934
|
22
|
|
1
|
1011
|
23
|
|
1
|
1092
|
24
|
|
1
|
1117
|
25
|
Ρεβανί Βέροιας
|
1
|
1269
|
26
|
Για Σάμαλι Καρυδόπιτες κτλ
|
1
|
1366
|
27
|
|
1
|
1470
|
28
|
|
1
|
1580
|
29
|
|
1
|
1700
|
30
|
Σιροπιαστά που περιέχουν φύλο γαλακτομπούρεκο μπακλαβάς κτλ.
|
1
|
1866
|
31
|
|
1
|
2054
|
32
|
Με βάση τη χημεία με ίση ποσότητα ζάχαρης και νερού (κατά βάρος) προκύπτει διάλυμα 50 βαθμών brix ήτοι 50/1,75 = 28,6 γράδα. Στον παραπάνω πίνακα αναφέρεται 22-23 γράδα. Πως προκύπτει αυτή η διαφορά?
ΑπάντησηΔιαγραφήΣωστός ο συνάδελφος αλλά απάντηση δεν βλέπω!!
ΔιαγραφήΚαλό
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίστε βέβαιοι για τον πίνακα??
ΑπάντησηΔιαγραφήΝομίζω ότι κάνετε κάποιο λάθος!!