Υλικά::
2 μεγάλες αραβικές πίτες
1/2 κ. γ καπνιστή πάπρικα
2 κ. σ ελαιόλαδο
1 κόκκινο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1/2 τσίλι κόκκινο
400 gr ρεβύθια πλυμμένα και στραγγισμένα
αρκετός χυμός λεμόνι
ξύσμα από 1 λεμόνι
1 χούφτα μεγάλη μαϊντανός
αλάτι
μαύρο πιπέρι
150 gr φέτα
Εκτέλεση::
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 C.. Χωρίζουμε τις πίτες στα δυο.... Τις ανακατεύουμε με πάπρικα, 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.. Αλείφουμε το κάθε κομμάτι πίτας με το μείγμα αυτό και το τοποθετούμαι σε μια λαμαρίνα... Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές, για 2 - 3 λεπτά...
Στο μεταξύ, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο το υπόλοιπο σε ένα τηγάνι, προσθέτουμε το κρεμμύδι το ψήνουμε, ανακατεύοντας για 6 - 8 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.... Προσθέτουμε το σκόρδο και το τσίλι και τα μαγειρεύουμε για ακόμη 1 λεπτό.. Ρίχνουμε μέσα στα υλικά και τα ρεβύθια, τα ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν... Στύβουμε τον χυμό λεμονιού και προσθέτουμε τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι..
Ζεσταίνουμε καλά τα ρεβύθια, τα ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ και τα αφήνουμε για λίγα λεπτά.. Θρυμματίζουμε τα 2/3 του τυριού και ανακατεύουμε... Μοιράζουμε την σαλάτα και θρυμματίζουμε και την υπόλοιπη φέτα.. Κόβουμε τις αραβικές πίτες και τις μοιράζουμε ....
Καλή Όρεξη.........!!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου