Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

Σοκολατένια Τρουφάκια..........



Υλικά::

700 gr καρύδια

1 συσκευασία με διπλές φρυγανιές ελίτ

5 κ. σ κακάο

1/2 φλιτζάνι του καφέ τεντούρα Πάτρας

1 1/2 κομμάτι κουβερτούρα



2 κουταλιές βιτάμ...



Για το Σιρόπι::

3 ποτήρια ζάχαρη

2 1/2 ποτήρια νερό



Εκτέλεση::

Αρχικά, ξεκινάμε να κάνουμε πρώτα το σιρόπι βάζοντας όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι , βράζοντας αυτά για πέντε  λεπτά σε δυνατή φωτιά...

Στην συνέχεια, τοποθετούμαι στο μπλέντερ τα καρύδια και τις φρυγανιές.. Τις κάνουμε σκόνη και  μετά ανακατεύουμε σε μια μπασίνα ή ένα μπολ  με το κακάο και κονιάκ..

Όταν το ανακατέψουμε ενσωματώνουμε και το σιρόπι.... Μετά , το μείγμα το αφήνουμε για 2 - 3 ώρες στο ψυγείο...

Μέχρι να κρυώσει, λιώνουμε το 1 1/2 κομμάτι κουβερτούρας σε μπεν μαρί, ενώ ρίχνουμε και 2 κουταλιές βιτάμ για να αποκτήσει λίγο γυαλιστερό χρώμα.....

Τέλος, μετά από 3 ώρες βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο και πλάθουμε το μείγμα σε μπαλάκια, ενώ τα περνάμε και από την λιωμένη κουβερτούρα......

Καλή Επιτυχία..........

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου