Υλικά::
700 gr καρύδια
1 συσκευασία με διπλές φρυγανιές ελίτ
5 κ. σ κακάο
1/2 φλιτζάνι του καφέ τεντούρα Πάτρας
1 1/2 κομμάτι κουβερτούρα
2 κουταλιές βιτάμ...
Για το Σιρόπι::
3 ποτήρια ζάχαρη
2 1/2 ποτήρια νερό
Εκτέλεση::
Αρχικά, ξεκινάμε να κάνουμε πρώτα το σιρόπι βάζοντας όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι , βράζοντας αυτά για πέντε λεπτά σε δυνατή φωτιά...
Στην συνέχεια, τοποθετούμαι στο μπλέντερ τα καρύδια και τις φρυγανιές.. Τις κάνουμε σκόνη και μετά ανακατεύουμε σε μια μπασίνα ή ένα μπολ με το κακάο και κονιάκ..
Όταν το ανακατέψουμε ενσωματώνουμε και το σιρόπι.... Μετά , το μείγμα το αφήνουμε για 2 - 3 ώρες στο ψυγείο...
Μέχρι να κρυώσει, λιώνουμε το 1 1/2 κομμάτι κουβερτούρας σε μπεν μαρί, ενώ ρίχνουμε και 2 κουταλιές βιτάμ για να αποκτήσει λίγο γυαλιστερό χρώμα.....
Τέλος, μετά από 3 ώρες βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο και πλάθουμε το μείγμα σε μπαλάκια, ενώ τα περνάμε και από την λιωμένη κουβερτούρα......
Καλή Επιτυχία..........
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου