Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

Αποφεύγοντας τα κακά λίπη...........



 


Μια διατροφή  χωρίς λιπαρά δεν είναι κάτι που υποστηρίζω ως επαγγελματίας , όχι μόνο γιατί είναι απαραίτητα υλικά το ελαιόλαδο και το βούτυρο για το μαγείρεμα, αλλά και επειδή στην πραγματικότητα είναι υγιεινό να τρώμε μια μικρή ποσότητα λιπαρών..  Το κύριο ζητούμενο είναι να καταναλώνουμε   λιγότερα κακά  και περισσότερα καλά λιπαρά...

  Το ελαιόλαδο θεωρείτε ένα από τα καλύτερα λιπαρά για την μαγειρική χρήση... Όπως τα έλαια από την ελαιοκράμβη, το έλαιο από το αβοκάντο κατατάσσεται στα μονοακόρεστα λιπαρά, που είναι αποτελεσματικά στην μείωση της κακής και στην αύξηση της καλής χοληστερόλης...

  Άλλα φυτικά έλαια, όπως το ηλιέλαιο, το αραβοσιτέλαιο, το σογιέλαιο, το καρυδέλαιο κατατάσσονται στα πολυακόρεστα λιπαρά.. Αυτό συμβαίνει , γιατί θεωρούνται και αυτά υγιεινά για την καρδιά, αν καταναλώνονται με μέτρο.. Παρέχουν επίσης βασικά λιπαρά οξέα, σημαντικά ωμέγα-3 και ωμέγα-6, και μπορούν επίσης να μειώσουν την κακή χοληστερόλη....

  Τα κορεσμένα λιπαρά  βρίσκονται κυρίως στα ζωικά προϊόντα, όπως στο κόκκινο κρέας, στο βούτυρο, στο λαρδί, στα σκληρά τυριά, στις κρέμες και στο πλήρες γάλα, καθώς και στο φοινικέλαιο.. Αυξάνουν και την καλή αλλά και την κακή χοληστερόλη, για το λόγο αυτό πρέπει να καταναλώνονται με μέτρο... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου