Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Σάμαλι........



                                                                    Σάμαλι

Υλικά::
300  γρμ  σιμιγδάλι ψιλό
170  γρμ  ζάχαρη
80    γρμ  γιαούρτι αγελάδας
17    γρμ  μπέικη
200  γρμ  νερό
½     κτλ  μαστίχα Χίου
βανίλια

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά με το χέρι,  τα βάζουμε σε ταψί και το αφήνουμε εκτός ψυγείου 1 ½  ώρα να τραβήξει το σιμιγδάλι υγρασία.. 
Μετά το βάζουμε στους 180 C για 15 λεπτά μέχρι να πάρει κιτρινωπό χρώμα το βγάζουμε το χαράζουμε το κόβουμε και τοποθετούμε ένα κομμάτι άσπρο αμύγδαλο κομμένο στη μέση και συνεχίζουμε το ψήσιμο αλλά 15 λεπτά μέχρι να πάρει καφετί χρώμα. Το σιροπιάζουμε με σορόπι 27 γράδων, προϋπόθεση να είναι  και τα 2 ζεστά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου