Σάμαλι
Υλικά::
300 γρμ
σιμιγδάλι ψιλό
170 γρμ
ζάχαρη
80 γρμ
γιαούρτι αγελάδας
17 γρμ
μπέικη
200 γρμ
νερό
½ κτλ
μαστίχα Χίου
βανίλια
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε
όλα τα υλικά με το χέρι, τα βάζουμε σε ταψί και το αφήνουμε εκτός ψυγείου 1
½ ώρα να τραβήξει το σιμιγδάλι υγρασία..
Μετά το βάζουμε στους 180 C για 15 λεπτά μέχρι να πάρει κιτρινωπό χρώμα
το βγάζουμε το χαράζουμε το κόβουμε και τοποθετούμε ένα κομμάτι άσπρο αμύγδαλο
κομμένο στη μέση και συνεχίζουμε το ψήσιμο αλλά 15 λεπτά μέχρι να πάρει καφετί
χρώμα. Το σιροπιάζουμε με σορόπι 27 γράδων, προϋπόθεση να είναι και τα 2 ζεστά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου