Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Spagheti a la Bolognez.....


Για 4 άτομα::


Υλικά::

1 σακουλάκι spagheti misko....

1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος.

2 κρεμμύδια

2 σκελίδες σκόρδο

1 πράσινη πιπεριά

1 κόκκινη πιπεριά

2 ώριμες τομάτες σε κύβους

αλάτι

μαύρο πιπέρι

κόλιανδρο

3 κ. σ πολτός τομάτας

1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί

ελαιόλαδο

2 καρότα τριμμένα

Εκτέλεση::

 Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε μέσα τον μοσχαρίσιο κιμά ...  Όταν ζεσταθεί τον ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να φύγει από τον πάτο της , αυτό που αφήνει ο κιμάς..... Η διαδικασία αυτή πρέπει να γίνει 2 - 3 φορές.....

 Στην συνέχεια, τοποθετούμε 8 κουταλιές λάδι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε... Κατόπιν, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένο, τις πιπεριές, το τριμμένο καρότο ενώ, συνεχίζουμε το ανακάτεμα....

 Επίσης, ρίχνουμε τους κύβους από τις 2 τομάτες, προσθέτουμε αλάτι , πιπέρι , κόλιανδρο, ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά όλα......  Το μάτι της φωτιάς θα πρέπει να είναι μεταξύ 10 - 11.....

 Σβήνουμε με λευκό κρασί, αφήνουμε για λίγα λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε το πολτό τομάτας διαλυμένο σε 1 ένα ποτήρι νερό και αφήνουμε να μαγειρευτεί για 10 λεπτά....

 Μέχρι να μαγειρευτεί η σάλτσα μας και να είναι έτοιμη, ετοιμάζουμε μια κατσαρόλα με νερό, αλάτι και ελαιόλαδο , ποσότητα να καλύπτει μέχρι την μέση... Την αφήνουμε να πάρει βράση , και όταν είναι έτοιμη σε περίπου 7 λεπτά , τοποθετούμαι τα spagheti ..

 Τα βράζουμε για 12 λεπτά, και όταν είναι έτοιμα , τα αναμειγνύουμε με την υπέροχη σάλτσα και σερβίρουμε........

  Καλή σας Όρεξη.............!!!!!!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου