Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Γλασσαρισμένα μπουτάκια κότας...



Υλικά::

ελαιόλαδο

10 μπουτάκια κοτόπουλο

αλάτι

μαύρο πιπέρι


Για το γλάσσο::


6 κ. σ μέλι θυμαρίσιο

1 1/2 κ. σ ανοιχτόχρωμη σάλτσα σόγιας

χυμός 1 1/2 λεμόνι

3 κ. σ λευκό ξίδι

1 1/2 κ. σ σησαμέλαιο


Εκτέλεση::

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 C .. Λαδώνουμε ελαφρά ένα μεγάλο πυρέξ..  Αλατοπιπερώνουμε τα μπουτάκια κοτόπουλο και τα τοποθετούμαι στο πυρέξ...
Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και τα ψήνουμε στον ζεστό φούρνο για 20 λεπτά..
Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε το γλάσσο, αναμειγνύοντας όλα τα υλικά μέχρι να ενωθούν..
Βγάζουμε το κοτόπουλο και το ραντίζουμε παντού με το συγκεκριμένο γλάσο.. Ξαναβάζουμε τα μπουτάκια στον φούρνο για άλλα 20 - 30 λεπτά, γυρίζοντας αυτά αρκετές φορές, μέχρι να γλασσαριστούν ωραία και ομοιόμορφα..
Αφήνουμε το κοτόπουλο να σταθεί  λίγα λεπτά και σερβίρουμε........ Μπορούμε να το σερβίρουμε με ρύζι ή πράσινα φασολάκια.....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου