Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Μπακλαβάς.......




Μπακλαβάς

Για ταψί 30Χ40




Υλικά::


1000 γρμ φύλο κρούστας 
3000  γρμ γέμιση

Γέμιση α

1000 γρμ   σπασμένο καρύδι
1       κ. γ κανέλα

Γέμιση β

1000 γρμ  καρύδι
130   γρμ  φρυγανιά
1       κ. γ κανέλα
Γέμιση γ
1000 γρμ  καρύδι
100   γρμ  ζάχαρη
1                       κ. γ κανέλα

Εκτέλεση

Κόβουμε τα φύλλα στο μέγεθος του ταψιού και ψιλοκόβουμε τα ρετάλια. Χωρίζουμε τα φύλλα σε τρία μέρη,  παίρνουμε το ένα μέρος και το βουτυρώνουμε σε τρία σημεία και το βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψάκι.  Ρίχνουμε την μισή γέμιση,  τοποθετούμε το επόμενο μέρος αφού το βουτυρόσουμε και αυτό σε τρία μέρη και ρίχνουμε την υπόλοιπη γέμιση.  Τελειώνουμε με το τρίτο μέρος τον φύλλων βουτυρώνοντας τα ένα ένα. Έπειτα το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει για να μπορέσουμε να το κόψουμε.  ψήνουμε στους 160 με 170 C για 80 λεπτά. Σιροπιάζουμε με σιρόπι 30 γράδων εφόσον είναι και τα δυο κρύα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου