Μπακλαβάς
Για ταψί 30Χ40
Υλικά::
1000 γρμ φύλο κρούστας
3000 γρμ γέμιση
Γέμιση α
1000 γρμ
σπασμένο καρύδι
1 κ. γ κανέλα
Γέμιση β
1000 γρμ
καρύδι
130 γρμ φρυγανιά
1 κ. γ κανέλα
Γέμιση γ
1000 γρμ
καρύδι
100 γρμ ζάχαρη
1
κ. γ κανέλα
Εκτέλεση
Κόβουμε τα φύλλα στο μέγεθος του ταψιού και
ψιλοκόβουμε τα ρετάλια. Χωρίζουμε τα φύλλα σε τρία μέρη, παίρνουμε το ένα μέρος
και το βουτυρώνουμε σε τρία σημεία και το βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψάκι. Ρίχνουμε την μισή γέμιση, τοποθετούμε το επόμενο μέρος αφού το βουτυρόσουμε
και αυτό σε τρία μέρη και ρίχνουμε την υπόλοιπη γέμιση. Τελειώνουμε με το
τρίτο μέρος τον φύλλων βουτυρώνοντας τα ένα ένα. Έπειτα το βάζουμε στο ψυγείο
να κρυώσει για να μπορέσουμε να το κόψουμε.
ψήνουμε στους 160 με 170 C για 80 λεπτά. Σιροπιάζουμε με σιρόπι 30
γράδων εφόσον είναι και τα δυο κρύα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου