Υλικά::
βούτυρο μαλακό , για να βουτηρώσουμε τα πιάτα..
500 gr κοντό πλυμένο σπανάκι
αλάτι
μαύρο πιπέρι
3 κ. σ ελαιόλαδο
1 μικρό κρεμμύδι στιφάδου
2 σκελίδες σκόρδο
40 gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις..
1 πρέζα πιπέρι καγιέν..
250 ml αποβουτηρωμένο γάλα
200 gr κατσικίσιο τυρί
2 κ. σ λεπτά τριμμένη παρμεζάνα
4 μεγάλα αυγά (χωρίζουμε κρόκους από ασπράδια)..
Εκτέλεση::
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 C.. Αλείφουμε 8 πυρίμαχα φορμάκια των 150 ml με μαλακό βούτυρο.. Τα αλείφουμε και τα τοποθετούμαι σε ένα ταψί στο ψυγείο για 15 λεπτά..
Τοποθετούμαι μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.. Όταν ζεσταθεί, προσθέτουμε το σπανάκι , λίγο αλάτι και πιπέρι... Ανακατεύουμε για μερικά λεπτά, μέχρι να μαραθούν τα φύλλα, προσθέτοντας ελάχιστο νερό..
Τα ρίχνουμε σε ένα τρυπητό , το οποίο έχουμε τοποθετήσει πάνω σε ένα μεγάλο μπολ... Αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς, μετά στραγγίζουμε καλά το σπανάκι και το ψιλοκόβουμε..
Στην συνέχεια, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.. Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά , μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά, για περίπου 4 - 6 λεπτά... Προσθέτουμε το αλεύρι , το πιπέρι καγιέν και τα ανακατεύουμε για άλλα 3 - 4 λεπτά.. Σταδιακά, ρίχνουμε μέσα το γάλα ανακατεύοντας.. Σιγοβράζουμε ανακατεύοντας μέχρι να πείξει το μείγμα... Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ και το αφήνουμε μερικά λεπτά , μέχρι να κρυώσει...
Τρίβουμε το κατσικίσιο τυρί μέσα στο μείγμα, ρίχνουμε και την τριμμένη παρμεζάνα , το αλάτι , το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά , μέχρι όλα τα υλικά να ενσωματωθούν ... Προσθέτουμε το κομμένο σπανάκι, τους κρόκους αυγών και ανακατεύουμε... Το αφήνουμε κατά μέρος...
Χτυπάμε τα ασπράδια με ηλεκτρικό αναδευτήρα, μέχρι να γίνουν μία σφικτή μαρέγκα... Την προσθέτουμε μέσα στα υπόλοιπα , ενώ ανακατεύουμε για να ενσωματωθεί προσεκτικά... Ρίχνουμε το μείγμα στα πυρίμαχα φορμάκια με το κουτάλι..
Ψήνουμε για 13 - 15 λεπτά στους 180 - 200 C μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν από πάνω...
Καλή σας Όρεξη.....!!!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου