Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Pate Feuilietee


Υλικά::

1 κιλό αλεύρι

500 γρμ βούτυρο

20 γρμ αλάτι

4 / 10 λίτρου νερό

Εκτέλεση::

- Ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι και το νερό και σχηματίζουμε την ζύμη..

- Ανοίγουμε στην ζύμη μια λακούβα και βάζουμε το βούτυρο..

- Στην συνέχεια, ανασηκώνουμε τα άκρα της ζύμης προς το κέντρο για να κλείσουμε μέσα το βούτυρο..

- Ανοίγουμε την ζύμη με τον πλάστη σε σχήμα παραλληλόγραμμου πάχους 2 εκατοστών.. Ύστερα την διπλώνουμε στα τρία..
 
-  Ανοίγουμε την ζύμη πάλι, όπως παραπάνω και τν διπλώνουμε στα τρία..

- Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για τρίτη φορά..

- Βάζουμε την ζύμη σφολιάτας στο ψυγείο για 20 λεπτά..

- Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία τρείς φορές , δηλαδή, άνοιγμα - δίπλωμα..

- Βάζουμε την ζύμη στο ψυγείο για 20 λεπτά..

- Επαναλαμβάνουμε για τρίτη φορά την ίδια διαδικασία, δηλαδή τρείς φορές άνοιγμα - δίπλωμα..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου