Υλικά::
1 κιλό αλεύρι
500 γρμ βούτυρο
20 γρμ αλάτι
4 / 10 λίτρου νερό
Εκτέλεση::
- Ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι και το νερό και σχηματίζουμε την ζύμη..
- Ανοίγουμε στην ζύμη μια λακούβα και βάζουμε το βούτυρο..
- Στην συνέχεια, ανασηκώνουμε τα άκρα της ζύμης προς το κέντρο για να κλείσουμε μέσα το βούτυρο..
- Ανοίγουμε την ζύμη με τον πλάστη σε σχήμα παραλληλόγραμμου πάχους 2 εκατοστών.. Ύστερα την διπλώνουμε στα τρία..
- Ανοίγουμε την ζύμη πάλι, όπως παραπάνω και τν διπλώνουμε στα τρία..
- Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για τρίτη φορά..
- Βάζουμε την ζύμη σφολιάτας στο ψυγείο για 20 λεπτά..
- Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία τρείς φορές , δηλαδή, άνοιγμα - δίπλωμα..
- Βάζουμε την ζύμη στο ψυγείο για 20 λεπτά..
- Επαναλαμβάνουμε για τρίτη φορά την ίδια διαδικασία, δηλαδή τρείς φορές άνοιγμα - δίπλωμα..
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου