Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Σπανάκι με σέσκουλα γιαχνί






Υλικά::

1/2 κιλό σπανάκι

1/2 κιλό σέσκουλα

4 κ. σ ελαιόλαδο

5 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες

1 πράσο ψιλοκομμένο

5 - 6 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα

2 πατάτες

5 - 6 λιαστές τομάτες, στραγγισμένες , ψιλοκομμένες

1 φλ. τσ. βραστό νερό

2 κ. σ άνιθο ψιλοκομμένο

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση::

Πλένουμε και καθαρίζουμε το σπανάκι και τα σέσκουλα, τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τα αφήνουμε να στραγγίξουν..
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά.. Σοτάρουμε το μπείκον για 2 - 3 λεπτά, ώσπου να γίνει τραγανό και να ροδίσει..
Προσθέτουμε το πράσο και τα κρεμμυδάκια και τα σοτάρουμε για περίπου 4 λεπτά, μέχρι να  διαφανή...
Στην συνέχεια, τοποθετούμε το σπανάκι, τα σέσκουλα, τον άνηθο, τις πατάτες λιαστές τομάτες.. Τα ανακατεύουμε όλα τα υλικά για 1  - 2 λεπτά..
Ρίχνουμε 2/3 φλιτζανιού του τσαγιού βραστό νερό, αλάτι, πιπέρι και μαγειρεύουμε για 35 - 40 λεπτά με την φωτιά να είναι στο 10 - 11 σε θερμοκρασία.......  ....   Καλή όρεξη......

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου