Υλικά::
150 gr πλιγούρι
θαλασσινό αλάτι
μαύρο πιπέρι
4 φρέσκα κρεμμύδια
3 ώριμες τομάτες
1 ματσάκι πλατύφυλλο μαϊντανό
1 ματσάκι μέντα
ξύσμα από 1 λεμόνι
2 κ. σ χυμό λεμονιού
2 κ. σ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 πρέζα ψιλή ζάχαρη
150 gr κατσικίσιο τυρί
Εκτέλεση::
Βάζουμε το πλιγούρι σε μια κατσαρόλα και ρίχνουμε το νερό, μέχρι να σκεπάσει αυτό κατά 3 - 4 εκατοστά.. Προσθέτουμε λίγο αλάτι και πιπέρι, το αφήνουμε να πάρει μια βράση και μετά χαμηλώνουμε ελάχιστα την φωτιά... Σιγοβράζουμε για 12 - 15 λεπτά περίπου, μέχρι το πλιγούρι να μαλακώσει, όχι πολύ αλλά να κρατάει λίγο..
Καθαρίζουμε και κόβουμε διαγωνίως τα κρεμμύδια σε λεπτές ροδέλες... Κόβουμε στην μέση, ξεσποριάζουμε και ψιλοκόβουμε τις τομάτες και τις τοποθετούμε σε μια σαλατιέρα μαζί με τα κομμένα κρεμμύδια.. Καθαρίζουμε τα ματσάκια των αρωματικών χόρτων, πετώντας τα χοντρά κοτσάνια, τα ψιλοκόβουμε και προσθέτουμε και αυτά στην σαλατιέρα...
Όταν το πλιγούρι είναι έτοιμο, στραγγίζουμε σε ένα τρυπητό και το αφήνουμε για μερικά λεπτά, μέχρι να στεγνώσει.. Μόλις στεγνώσει το πλιγούρι το ρίχνουμε μέσα στην σαλατιέρα στα υπόλοιπα υλικά, ενώ προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού , τον χυμό, το ελαιόλαδο και την ζάχαρη.. Ανακατεύουμε ελαφρά για να αναμειχθούν όλα τα υλικά.. Θρυμματίζουμε από πάνω το κατσικίσιο τυρί και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο... Καλή σας Όρεξη.......
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου