Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Πανσέτα με φασόλια


Υλικά:

250gr φασόλια

750 gr χοιρινή πανσέτα

1/3 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο

3 πράσα

2 μικρά καρότα

1 κ. σ σπόροι κόλιανδρου

150 ml λευκό κρασί

1/2 φλιτζάνι τσαγιού πολτό τομάτας

1 μικρή καυτερή πιπεριά

5 - 6 λιαστές τομάτες

1 φλιτζάνι τσαγιού βραστό νερό

αλάτι

πιπέρι....

Εκτέλεση:

Μουσκεύουμε τα φασόλια σε άφθονο νερό, από την προηγούμενη βραδιά.  Την επομένη, τα στραγγίζουμε,  τα βράζουμε για 1 ώρα, ώσπου να μαλακώσουν..
 Μόλις είναι έτοιμα, τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε...  Κόβουμε την χοιρινή πανσέτα σε μικρά κομμάτια...
 Σε κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά, τσιγαρίζουμε την πανσέτα, τα πράσα σε ροδέλες, όπως επίσης και τα καρότα για 5 - 7 λεπτά, μέχρι το κρέας να αλλάξει χρώμα..
 Πασπαλίζουμε με κόλιανδρο, σβήνουμε με λευκό κρασί, το αφήνουμε να εξατμιστεί, προσθέτουμε τις τομάτες και το 1 φλιτζάνι του τσαγιού βραστό νερό..
Το αφήνουμε να μαγειρευτεί για 2 - 3 λεπτά, εωσότου κοχλάσει, προσθέτουμε τα φασόλια, αλατίζουμε και μαγειρεύουμε για ακόμη 30  - 35 λεπτά....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου