Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Γουβέτσι του Χωριάτη......



 


Υλικά:

1 κιλό χωριάτικο λουκάνικο

2 κρεμμύδια ξερά

2 σκελίδες σκόρδο

2 τομάτες ξεφλουδισμένες ψιλοκομμένες

αλάτι

πιπέρι

κόλιανδρο

1 κούπα κριθαράκι από βουβαλίσιο γάλα...

1 1/2 κουταλιά πάστα τομάτας

1 ποτήρι λευκό κρασί

ελαιόλαδο

γραβιέρα τριμμένη

Εκτέλεση:

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα ....  Όταν ζεσταθεί, ρίχνουμε το λουκάνικο , το σωτάρουμε καλά , μετά ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά όπως ψιλοκομμένα κρεμμύδια,  σκόρδα και τομάτες.....

Όταν σωτάρουμε τα υλικά καλά αλατίζουμε, και ρίχνουμε πιπέρι και κόλιαντρο...   Στην συνέχεια, σβήνουμε με ένα ποτήρι λευκό κρασί.... Αφήνουμε για λίγο να εξατμιστεί το αλκοόλ..

Μετά ρίχνουμε δυο ποτήρια νερό .. Αφήνουμε να πάρει μια καλή βράση και συνεχίζουμε ρίχνοντας την πάστα τομάτας...

Αφού πάρει την απαραίτητη βράση τοποθετούμε στην κατσαρόλα και την μια κούπα κριθαράκι.....  Ανακατεύουμε καλά  και αφήνουμε να βράσει το κριθαράκι για περίπου 30 - 40 λεπτά, με το μάτι της κουζίνας να είναι στραμμένο στο 10..

Τέλος, όταν το κριθαράκι βράσει ρίχνουμε την τριμμένη γραβιέρα και σερβίρουμε......

Καλή σας όρεξη......

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου