Καρυδόπιτα
Μελαχρινή
Δόση
500
γρμ ζάχαρη
20 γρμ κακάο
20 γρμ κανέλα
250
γρμ γάλα
11 τμ
αυγά χωρισμένα
200
γρμ καρύδι
600
γρμ αλεύρι μαλακό
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε
ζάχαρη, το κακάο, τοποθετούμαι κατόπιν την κανέλα και προσθέτουμε το καρύδι, το γάλα τα 11 κροκάδια και
το 1/3 της μαρέγκας που κάναμε από τα ασπράδια.
Συνεχίζουμε ρίχνοντας το αλεύρι
και την υπόλοιπη μαρέγκα ανακατεύοντας πάντα ελαφρά.
Αδειάζουμε το μείγμα σε
βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί και ψήνουμε 30 με 40 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Το βγάζουμε το κόβουμε και το σιροπιάζουμε με σιρόπι 27 γράδων και τα 2
ζεστά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου