Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

Μακριά από τα τρόφιμα οι οσμές..




Όταν θέλουμε να αποθηκεύσουμε  τρόφιμα  πρέπει να τα προστατεύσουμε από τις διάφορες οσμές που υπάρχουν, και ορισμένες από αυτές αποτελούν αιτία μόλυνσής τους..
  Κοινές τροφές υπεύθυνες για την μετάδοση της οσμής είναι τα ψάρια, τα κρεμμύδια, οι πατάτες, τα διάφορα χορταρικά και τα εσπεριδοειδή...
 Άλλες αιτίες, εσωτερικά ή εξωτερικά που μπορούν να προκαλέσουν άσχημη οσμή στα τρόφιμα είναι ο καπνός, τα καύσιμα, το αποχετευτικό σύστημα και διάφορα υλικά καθαρισμού... Οι οσμές αυτές τείνουν να επιμένουν ακόμη και μετά την απομάκρυνση της πηγής και μπορύν να εξαφανισθούν μόνο ύστερα από έναν πλήρη καθαρισμό του τροφίμου..
 Τρόφιμα που υπόκεινται στην απορρόφηση οσμών είναι το κρέας, τα γαλακτοκομικά πριόντα και  τα λίπη.. Σε λιγότερη έκταση  επηρεάζεται το αλεύρι και άλλες ξηρές τροφές....
  Η μόλυνση των τροφίμων εξαιτίας των οσμών μπορεί να μειωθεί όταν:

α) Τα αποθηκεύουμε κατά κατηγορίες σε χωριστά σημεία στο ψυγείο.
β)  Περιτυλίγονται, ορισμένα από αυτά, σε αεροστεγές υλικό (όπως πολυθένιο ή αλουμινόχαρτο). Το περιτύλιγμα έχει το πλεονέκτημα να μειώνει την υγρασία και την αφυδάτωση των τροφών και ακόμη να μειώνει την οξείδωση της επιφάνειας..
γ)  Λαμβάνεται πρόνοια για επιφάνειες μη απορροφητικές που μπορούν εύκολα να καθαρισθούν ύστερα από κάθε χρήση..
δ)  Παρέχεται καλός αερισμός στους χώρους της αποθήκευσης..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου